Alle Bouwplaats Risico’s

U bent vastbesloten om het huis van uw dromen te bouwen of te verbouwen? Ook met de beste bouwpartners kan er vanalles mislopen.

Het optrekken van een gebouw, een industrieel complex, een brug of zelfs van een woonhuis, houdt veel risico’s en veel potentiële oorzaken van ongevallen of schade. De polis alle bouwplaatsrisico's is een volledige verzekering die kan worden aangepast aan de behoeften van alle betrokkenen: de bouwheer, de aannemer, de raadgevende ingenieurs en de architecten.

Welke risico’s worden verzekerd?

De verzekering Alle Bouwplaats Risico’s biedt een dubbele waarborg: ze waarborgt de schade aan de verzekerde goederen (basiswaarborg) en de aansprakelijkheid met of zonder fout (facultatieve waarborg).

Schade aan uw gebouw tijdens de werken:

Een pas gemetste muur valt om en beschadigt de betonnen dekvloer
de centrale verwarmingsinstallatie van uw woning bevriest en er ontstaat schade in de vloerbekleding

Schade aan uw gebouw tijdens de onderhoudstermijn:

uw douchekuip werd niet waterdicht uitgevoerd en enkele maanden na ingebruikname stelt u vochtschade vast aan de pas geschilderde muren en uw parket krult omhoog.
na de ingebruikname voert de schrijnwerker nog wat werken uit en beschadigt een waterleiding met ernstige vochtschade tot gevolg

Diefstal:

Sanitair dat pas geïnstalleerd werd wordt gestolen

Schade aan derden:

het huis van de buren verzakt wanneer uw aannemer de funderingen uitgraaft
een kraan valt om en beschadigt de woning van de buurman
Het grootste voordeel van een ABR-polis is dat er bij schade niet naar een aansprakelijke partij gezocht moet worden. De verzekering zal de schade aan de nieuwbouw / verbouwing vergoeden en zal deze niet op de betrokken partijen terugvorderen.

Met een ABR-verzekering voorkomt u dat uw werf wordt stilgelegd, ingevolge lang aanslepende juridische discussies tussen aannemers, onderaannemers, architecten en dergelijke, om uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor een bepaalde schade.

Wat is de termijn van de waarborgen?

U bent beschermd voor de werken tijdens de bouwtermijn. De periode die start bij de aanvang van de werken en loopt tot de ondertekening van de voorlopige oplevering, bewoning of ingebruikname van het gebouw.

De bouwtermijn wordt gevolgd door de onderhoudstermijn die ingaat na de voorlopige oplevering. U bent ook tijdens die periode verzekerd, wanneer de oorzaak van de schade tijdens de bouwperiode lag, of voor de overeengekomen correctiewerken bij de laatste voorlopige oplevering.

De onderhoudstermijn kan variëren van 12 tot 24 maanden (keuze tussen beperkt en uitgebreid onderhoud)

Wie kan verzekerd worden?

Alle deelnemers aan het bouwproces

De aannemer, de onderaannemers of nevenaannemers

De verzekering ABR (Alle Bouwplaats Risico’s) is onmisbaar voor de aannemer. Hij is aansprakelijk voor zijn bouwwerf tot de voorlopige oplevering. Dus als er schade is aan de werf voor dat moment, dan zijn de herstellingskosten voor de aannemer.

De bouwheer

Indien er zich problemen voordoen, kan hij, dankzij de verzekering, op een snelle herstelling of wederopbouw rekenen.

De architecten en raadgevende ingenieurs

Zij kunnen aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade. Het bedrag van de schadevergoeding kan in zo een gevallen aanzienlijk hoger liggen dan hun ereloon.

De voordelen

  • Een snelle schaderegeling zodat geen geld moet voorgeschoten worden voor de herstelling
  • Een zekerheid dat eventuele schade zal worden vergoed. (ook bij faling van de aannemer)
  • Geen extra kosten en tijdverlies door het verplicht volgen van jarenlange procedures, expertises.
  • Geen jarenlange discussies met bouwpartners over aansprakelijkheidsverdeling
Sluit Menu